sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

                                    Hei!

Kaksi viikkoa takana ja koti-ikävästä ei ole tietoakaan, toki vaasan ruispalat olisi aamupöydässä kova juttu. Työt jatkuvat taas huomenna viikonlopun jälkeen. Viikonloppuna vietimme paljon aikaa Budapestissä, kävimme jokiristeilyllä, tapasimme Kao:n opettajan Katin.

Valtteri kertoikin postauksessaan meidän työpaikasta, vanhainkodista Leanyfalussa. Vanhainkodissa työt ovat menneet hyvin. Olemme saaneet aika paljon vastuuta ja ennen kaikkea tärkeä asia, työntekijät ovat ottaneet meidät hyvin vastaan. Vaikka kielimuuri hieman rajoittaa ohjausta, ei sitä kummallakaan osa puolella koeta negatiivisenä vaikuttajana. Google Translate on ollut kovassa huudossa kahvitauoilla. Olemme myös huomanneet miten hienolla asenteella työntekijät tekevät töitä, ikään kuin he eläisivät työhönsä. Asukkaat selvästi viihtyvät kodissa ja pitävät saamastaan hoidosta.
Talossa selvästi isossa roolissa on asukkaiden viihtyvyys ja toimintakyvyn ylläpitäminen. Asukkaille järjestetään jokapäivä jotain ohjelmaa, jumpasta pelle esityksiin.
Vanhainkoti on osittain sidottuna kirkkoon ja se näkyykin talossa. Talossa onkin oma pappi, tämä oli mielenkiintoinen, koska en ollut koskaan ennen kuullut vastaavasta. Pappi järjestää kaikenlaista uskonnollista toimintaa, kuten jumalanpalveluksia, juttelee asukkaiden kanssa, sekä pitää kirkollisia juhlia.

Ensimmäisen kokonaisen työviikon jälkeen alkoi viikonloppu, perjantaina näimme Kao:n opettajan Katin ystävineen. Näytimme Katille ja hänen seuralleen szentendreä ja heidän mielestään paikka oli tunnelmallinen ja rauhallinen. Oli mukava nähdä heitä ja puhua välillä suomalaisillekin. Lauantaina menimme Budapestiin ja kävimme Wexedun varaamalla jokiristeilyllä. Oli mukava ja rentouttava viikonloppu huippu seurassa ja huomenna hyvillä mielin taas töihin.
Jo éstet!

Tässä vähän kuvia

Muistisairaiden yksikön aulaa

Rappuset, joista pääsee mm. kirkkosaliin.

Paikallinen vaippavarasto.

Pelle, joka hauskuutti vanhuksia.

Talon nuorin asukki.
Szentendre valoissa.


Paikallinen arkhanin mäki.
Olympia-renkaat Pestissä. Unkari edelleen haaveilee olympialaisten järjestämisestä.

Töihin menossa klo 7:04


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti